Άποψη – Θέσεις – Όραμα

Βρίσκεστε εδώ : doukasculture > Άποψη – Θέσεις – Όραμα

Η τέχνη αποτελούσε πάντα μια ανάγκη, ανεξάρτητη από κάθε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό περιβάλλον. Μια ανάγκη που ποτέ δεν ερμηνεύτηκε και ούτε πρόκειται να ερμηνευτεί με λογικά επιχειρήματα. Γιατί απλά η τέχνη αποτελεί ανάγκη έκφρασης της ψυχής μας. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αναγκαιότητάς μας να περιγράψουμε κάθε συναίσθημα, κάθε σκέψη, κάθε όνειρο, κάθε τι λογικό και άλογο που μπορεί ο νους μας να συλλάβει. Η τέχνη δεν έχει σύνορα, δεν έχει καθορισμένη ερμηνεία.

Έχει τη δύναμη να δίνει στον δημιουργό τη χαρά της εκπλήρωσης της έκφρασής του και στον αποδέκτη τη χαρά να την ερμηνεύσει, μέσα από ένα άγγιγμα ψυχής, όπως εκείνος θέλει.

Κι ενώ η διαχρονικότητα της τέχνης, την κατατάσσει ως είδος πρώτης ανάγκης για την ζωή ενός ανθρώπου, αλλά και μιας ολόκληρης κοινωνίας, η παραγωγή της και ο τρόπος δημιουργίας της, έχουν ακολουθήσει την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης και του κοινωνικού περιβάλλοντος, μετατοπίζοντας το βασικό της χαρακτηριστικό, την ποιότητα, σε δεύτερη μοίρα. Γιατί πάντα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα, η ποιότητα αποτελεί μια ιδέα, μια φιλοσοφία, είναι η διάκριση μέσα στον κόσμο της μετριότητας και της τυποποίησης.

Αυτά είναι τα στοιχεία που ενέπνευσαν τους ανθρώπους μας στο να αναζητήσουν κάτι το διαφορετικό. Η καινοτομία, η τελειότητα, η ομαδικότητα και η ακεραιότητα είναι οι δικές μας αξίες και αυτές ερμηνεύονται μόνο με μία λέξη: ποιότητα. Η προσήλωση της εταιρείας μας σ’ αυτήν, αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα για κάθε πράξη της. Η τεκμηρίωση, οι νέοι κανόνες παραγωγής αντιγράφων, η συσκευασία, η ασφάλεια, η διακίνηση και η διάθεση των προϊόντων και υπηρεσιών, αποτελούν μερικά από τα βασικά συστατικά που στην ΔΟΥΚΑΣ Α.Ε. θεωρούμε απαραίτητα για να έχουμε το δικαίωμα να μιλούμε για ποιότητα. …πίσω