Συλλεκτικά ακριβή αντίγραφα έργων τέχνης

Βρίσκεστε εδώ : doukasculture > Γνωρίζοντας την ΔΟΥΚΑΣ Α.Ε. > Προϊόντα και υπηρεσίες > Συλλεκτικά ακριβή αντίγραφα έργων τέχνης

Είναι λίγα στον αριθμό, συλλεκτικά, υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, πιστότητας, τεκμηρίωσης και πιστοποιήσεων. Τα στοιχεία αυτά προσδίδουν στα έργα πέραν της αισθητικής και επενδυτική αξία για όποιον ενδιαφέρεται να τα αποκτήσει. Τα αντίγραφα των έργων τέχνης της ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ έχουν πραγματική συλλεκτική αξία. Για το λόγο αυτό κάθε συλλογή χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά αυθεντικής συλλογής έργων τέχνης, με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές:

Διάρκεια και αντίγραφα.
Η διάρκεια των δικαιωμάτων κυμαίνεται από 50 έως 99 έτη και ο αριθμός των αντιγράφων από κάθε έργο είναι 200.

Μέθοδος ψηφιοποίησης
Για την ψηφιοποίηση των έργων χρησιμοποιείται το κορυφαίο στον κόσμο Cruse Repro Fine Art scanner, όπως και στο μουσείο Beethoven στη Γερμανία, το Πεντάγωνο, τη Nasa Space Center στο Χιούστον, τη βιβλιοθήκη Osman στην Κωνσταντινούπολη κ.λ.π. Η οξύτητα, η ανάλυση, η ταχύτητα και ο φωτισμός του, το τοποθετούν πρώτο σε μια κατηγορία που μπορεί να ανήκει μόνον αυτό. Παράλληλα με την εφαρμογή ICC διαχείρισης χρώματος κατά την αναπαραγωγή εξασφαλίζεται η ομαλή και σωστή διατήρηση χρωμάτων και τόνων από το αυθεντικό, στην οθόνη, στο χαρτί, στον καμβά.

Μέθοδος αναπαραγωγής giclee
Η παραγωγή των αντιγράφων γίνεται με τη μέθοδο «giclee», όρος που περιγράφει μία διαδικασία της τεχνολογίας εκτύπωσης, η οποία παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή χρωματική ακρίβεια από οποιαδήποτε άλλη μορφή αναπαραγωγής. Τα συγκεκριμένα έργα εκτυπώνονται με την χρήση ειδικής ποιότητας μελανιών σε καλλιτεχνικά «αρχειακά» υλικά, με εγγύηση μεγαλύτερη των 100 ετών. Παράλληλα, η συσκευασία είναι ειδική για την συντήρηση των έργων τέχνης, με πιστοποίηση για το PH, την αλκαλικότητα, τα φυσικά άλατα ασβεστίου κ.λ.π.

Ασφάλεια αντιγραφής
Για τη ασφάλεια χρησιμοποιείται ένα από τα καλύτερα και καινοτόμα συστήματα κατά της απομίμησης προϊόντων, το οποίο είναι ένα ενοποιημένο και τεχνικά πολύ περίπλοκο ολόγραμμα τριών Επιπέδων Ασφάλειας με μοναδικό κωδικό ο οποίος περιλαμβάνει επιπλέον κωδικοποιημένες πληροφορίες που είναι δυνατόν να επαληθευθούν μόνο με ειδικό εξοπλισμό. Παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου του κωδικού μέσω του Διαδικτύου, και η δυνατότητα παρακολούθησης των παραποιημένων αντιγράφων ή πρωτοτύπων, τα οποία έχουν αναφερθεί από τους πελάτες μέσω μιας ευφυούς και ασφαλούς βάσης δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Πιστοποίηση αυθεντικότητας
Κάθε αντίγραφο συνοδεύεται από πιστοποιητικό της εταιρείας στο οποίο αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία που αφορούν το έργο καθώς και το ολόγραμμα ασφαλείας με τον δίδυμο κωδικό που υπάρχει και στο έργο.
Συγκεκριμένα αναγράφονται:
Ο τίτλος του έργου
Ο κάτοχος του πρωτοτύπου
Οι διαστάσεις του πρωτοτύπου
Ο κάτοχος των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης
Τα στοιχεία της αρχειακής αναπαραγωγής
Ο αριθμός σειράς
Το ολόγραμμα ασφαλείας της ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ