Η εταιρεία

Η ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη, τον Ιούλιο του 2007. Βασικός σκοπός της, η έρευνα, η μελέτη, και η ανάπτυξη προϊόντων τέχνης και πολιτισμού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές αναπαραγωγής και ασφάλειας. Συγκριτικό της πλεονέκτημα είναι η προσήλωσή της, στους νέους αυστηρούς διεθνείς κανόνες παραγωγής αντιγράφων, διακίνησης και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών τέχνης και πολιτισμού.

Στην ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ, καταξιωμένοι επιστήμονες, ιστορικοί τέχνης, εξειδικευμένοι συνεργάτες στην αναπαραγωγή έργων τέχνης, και καταρτισμένοι σύμβουλοι επιλογής σας βοηθούν να αποκτήσετε εκείνα τα έργα τέχνης που σας ικανοποιούν πλήρως.

Είτε πρόκειται για ένα συλλέκτη, είτε πρόκειται για μια επιχείρηση ή οργανισμό, οι δημιουργίες της ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ αποτελούν σίγουρα ένα σύγχρονο ποιοτικό εργαλείο προβολής της τέχνης και του πολιτισμού.

Έκθεση

Ήκουσαν οι ποιμένες…
Λεπτομέρεια από το έργο Ρόδον το Αμάραντον

Η αποστολή μας

Να προωθήσουμε τον ελληνικό πολιτισμό, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τις διάφορες εικαστικές φόρμες, στο ευρύ διεθνές κοινό συλλεκτών, οργανισμών και επιχειρήσεων.

Να αποτελούμε την πρώτη επιλογή για όλους εκείνους, που αναζητούν ιδέες και προτάσεις που αφορούν στις τέχνες & τον πολιτισμό, είτε με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, είτε του δημιουργού, είτε του αγοραστή/επενδυτή και να αναγνωριζόμαστε ευρέως για τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, καθώς επίσης και για την προβολή της εκκλησιαστικής τέχνης (αγιογραφίας) στη διεθνή κοινότητα.

Να αποτελούμε βασική προτεραιότητα στους νέους ζωγράφους αλλά και τους ήδη καταξιωμένους, να προωθήσουν τα έργα τους μέσω της εταιρίας μας.

Να προσφέρουμε στους πελάτες και τους συνεργάτες μας, τις αξιόπιστες υπηρεσίες, οι οποίες θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Οι αξίες μας

Οι αξίες της ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ είναι η καρδιά της εταιρικής κουλτούρας και καθορίζουν τη λειτουργία και τις ενέργειές μας. Σαν εταιρία οι αξίες αυτές μας εμπνέουν, μας υποκινούν και μας οδηγούν σε υψηλότερα μέτρα επιτυχίας.

1. Καινοτομία – Αξιοπιστία

Συνεχώς αναζητούμε νέες ιδέες και τρόπους εξέλιξης. Ταυτίζουμε την καινοτομία με την ποιότητα. Χρησιμοποιούμε τα τελειότερα και πιο ακριβά μηχανήματα παραγωγής πιστών αντιγράφων, δίνοντας στον πελάτη όλα τα εχέγγυα και τις πληροφορίες των προδιαγραφών, που του είναι χρήσιμες για την αυθεντικότητα του έργου τέχνης της ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ.

2. Πάθος για τελειότητα και ποιότητα

Εργαζόμαστε σκληρά για την τελειότητα σε κάθε μας ενέργεια. Κινούμαστε μεθοδικά, ερευνώντας πάντα το καλύτερο, ανεξαρτήτως κόστους. Έχουμε πάθος για συνεχόμενη βελτίωση της παρεχόμενης ποιότητας.

3. Σεβασμός

Χτίζουμε μακροχρόνιες σχέσεις με εμπιστοσύνη τιμώντας τις δεσμεύσεις μας. Σεβόμαστε τις προσδοκίες και τιςφ ιλοδοξίες των εργαζομένων, των πελατών, των συνεργατών και των προμηθευτών μας. Προσωποποιούμε τις ανάγκες του πελάτη και καλύπτουμε τις προσδοκίες του με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και αισθητικής.

4. Ακεραιότητα

Είμαστε ειλικρινείς σε όλες μας τις συνεργασίες/συναλλαγές. Χτίζουμε τη φήμη μας με το να τηρούμε πιστά όσα υπαγορεύουν η ηθική και οι κανόνες σωστής συμπεριφοράς. Συμμορφωνόμαστε πλήρως με την νομοθεσία για τη διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων και αυτό μας κάνει αξιόπιστους και φερέγγυους στην αγορά.

Προϊόντα και υπηρεσίες

Είναι λίγα στον αριθμό, συλλεκτικά, υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, πιστότητας, τεκμηρίωσης και πιστοποιήσεων. Τα στοιχεία αυτά προσδίδουν στα έργα πέραν της αισθητικής και επενδυτική αξία για όποιον ενδιαφέρεται να τα αποκτήσει. Τα αντίγραφα των έργων τέχνης της ΔΟΥΚΑΣ  έχουν πραγματική συλλεκτική αξία. Για το λόγο αυτό κάθε συλλογή χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά αυθεντικής συλλογής έργων τέχνης, με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές:
Διάρκεια και αντίγραφα
Η διάρκεια των δικαιωμάτων κυμαίνεται από 50 έως 99 έτη και ο αριθμός των αντιγράφων από κάθε έργο είναι

200.
Μέθοδος ψηφιοποίησης
Για την ψηφιοποίηση των έργων χρησιμοποιείται το κορυφαίο στον κόσμο Cruse Repro Fine Art scanner, όπως  και στο μουσείο Beethoven στη Γερμανία, το Πεντάγωνο, τη Nasa Space Center στο Χιούστον, τη βιβλιοθήκη  Osman στην Κωνσταντινούπολη κ.λ.π. Η οξύτητα, η ανάλυση, η ταχύτητα και ο φωτισμός του, το τοποθετούν  πρώτο σε μια κατηγορία που μπορεί να ανήκει μόνον αυτό. Παράλληλα με την εφαρμογή ICC διαχείρισης  χρώματος κατά την αναπαραγωγή εξασφαλίζεται η ομαλή και σωστή διατήρηση χρωμάτων και τόνων από το  αυθεντικό, στην οθόνη, στο χαρτί, στον καμβά.
Μέθοδος αναπαραγωγής giclee
Η παραγωγή των αντιγράφων γίνεται με τη μέθοδο «giclee», όρος που περιγράφει μία διαδικασία της  τεχνολογίας εκτύπωσης, η οποία παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή χρωματική ακρίβεια από οποιαδήποτε άλλη  μορφή αναπαραγωγής. Τα συγκεκριμένα έργα εκτυπώνονται με την χρήση ειδικής ποιότητας μελανιών σε  καλλιτεχνικά «αρχειακά» υλικά, με εγγύηση μεγαλύτερη των 100 ετών. Παράλληλα, η συσκευασία είναι  ειδική για την συντήρηση των έργων τέχνης, με πιστοποίηση για το PH, την αλκαλικότητα, τα φυσικά άλατα  ασβεστίου κ.λ.π.
Ασφάλεια αντιγραφής
Για τη ασφάλεια χρησιμοποιείται ένα από τα καλύτερα και καινοτόμα συστήματα κατά της απομίμησης  προϊόντων, το οποίο είναι ένα ενοποιημένο και τεχνικά πολύ περίπλοκο ολόγραμμα τριών Επιπέδων Ασφάλειας  με μοναδικό κωδικό ο οποίος περιλαμβάνει επιπλέον κωδικοποιημένες πληροφορίες που είναι δυνατόν να  επαληθευθούν μόνο με ειδικό εξοπλισμό. Παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου του κωδικού μέσω του Διαδικτύου,  και η δυνατότητα παρακολούθησης των παραποιημένων αντιγράφων ή πρωτοτύπων, τα οποία έχουν αναφερθεί  από τους πελάτες μέσω μιας ευφυούς και ασφαλούς βάσης δεδομένων στο Διαδίκτυο.
Πιστοποίηση αυθεντικότητας
Κάθε αντίγραφο συνοδεύεται από πιστοποιητικό της εταιρείας στο οποίο αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία που αφορούν το έργο καθώς και το ολόγραμμα ασφαλείας με τον δίδυμο κωδικό που υπάρχει και στο έργο.

Συγκεκριμένα αναγράφονται:
Ο τίτλος του έργου
Ο κάτοχος του πρωτοτύπου
Οι διαστάσεις του πρωτοτύπου
Ο κάτοχος των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης
Τα στοιχεία της αρχειακής αναπαραγωγής
Ο αριθμός σειράς
Το ολόγραμμα ασφαλείας της ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ

Στην προσπάθειά μας να ικανοποιήσουμε την ανάγκη της αγοράς που αναζητά κάτι ιδιαίτερο ως προσωπικό  ή επιχειρηματικό δώρο, σχεδιάσαμε, μια ιδιαίτερη σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας, εμπνευσμένα από έργα  τέχνης των οποίων τα δικαιώματα κατέχει η ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ.  Τα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τα ακριβή αντίγραφα τέχνης όπως:
– παραγωγή σε μικρή διάσταση, με τις ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές, μέθοδο, υλικά, και ολόγραμμα ασφαλείας
– παραγωγή περιορισμένων σειρών, μέχρι 1000 αντιγράφων ανά πέντε χρόνια
– σχεδιασμός και παραγωγή ειδικών αποκλειστικών σειρών κατόπιν συμφωνίας.
Τα προϊόντα τοποθετούνται σε κορνίζα με φύλο χρυσού ή αντίστοιχης ποιοτικής αξίας για τα έργα
εκκλησιαστικής τέχνης. Προσφέρονται σε λινόδετη χειροποίητη κασετίνα στην οποία περιλαμβάνεται η
ταυτότητα και περιγραφή του έργου από την αντίστοιχη έκδοσή μας.

Στην κατηγορία αυτή σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως κάρτες, αφίσες,  έντυπα, με βάση τα έργα τέχνης. Βασισμένα σε προδιαγραφές διαχείρισης χρώματος παράγονται σε διάφορες  διαστάσεις σε αρίστης ποιότητας υλικά. Τοποθετούνται σε χειροποίητα δίπτυχα που σχεδιάζουμε και παράγουμε  στην ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ.
Με τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας ικανοποιούμε τον πελάτη που θέλει να έχει ένα αντίγραφο ποιοτικό  σε προσιτή τιμή. Εξυπηρετούμε με τον τρόπο αυτό και το ίδιο το μουσείο, μονή, ίδρυμα παρέχοντάς του την  δυνατότητα να προσφέρει στον επισκέπτη του προϊόντα ποιοτικά σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Στόχος μας, να αποτελέσουμε στρατηγικό συνεργάτη/σύμβουλο επιλογής για κάθε φυσικό ή και νομικό  πρόσωπο που αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή της τέχνης και ιδιαίτερα όπως αυτή εκφράζεται μέσα στον  ελληνικό πολιτισμό, στη διαμόρφωση και στην καλλιέργεια της προσωπικότητας του ατόμου και κατ’ επέκταση  της κάθε κοινωνίας, αλλά και σε όποιον διαβλέπει την ευκαιρία μιας οικονομικής επένδυσης.  Βασική αρχή και δέσμευση της εταιρίας είναι να προσφέρει στους πελάτες και τους συνεργάτες της αξιόπιστες  υπηρεσίες, οι οποίες θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Navigation
Close

Καλάθι

Recently Viewed

Close

Καλωσήρθατε !

Ο κωδικός πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our πολιτική απορρήτου.

Έχετε ήδη λογαριασμό?

Close

Categories